DJURSHOLMS GOLFKLUBB

DJURSHOLMS GOLFKLUBB

En bit utanför Stockholms innerstad ligger Djursholms Golfklubb. En fantastisk bana med lagom mycket terräng och mycket trivsam miljö.

DJURSHOLMS GOLFKLUBB

Träningsmöjligheter

Det var många rangeplatser och vi tog en varsin hink med bollar. Man slog bollarna upp för en backe över ett högt nät och över en väg där det passerade folk och bilar. För min del så var det inte så stor risk att jag slog över nätet, men för Robbans del så var det en självklarhet.

Det tog lite av ens uppmärksamhet att hålla koll på vägen så att man inte slog iväg en boll när någon passerade.

Övningsgreenerna var snabba och stämde inte idag överens med banans greener som var något slöare.

DJURSHOLMS GOLFKLUBB

Restaurang

Vi slog oss ner på restaurangens uteservering. I menyn så fanns det vegetariska allternativ så jag beställde en caesarsallad utan kyckling, och Robban tog dagens som var chnitzel med rostad potatis och gott tillbehör.

Det var fina råvaror och härligt goda smaker. Kostnaden för dagens lunch varierade under veckan och idag kostade den 165 kronor för caesarsalladen och 130 kronor för chnitzeln.

DJURSHOLMS GOLFKLUBB

Shoppen

Shoppen var liten men väldigt mysig och med bra utbud. Personalen var trevliga och hjälpsamma, här kan man bli stående och småprata en stund.

DJURSHOLMS GOLFKLUBB

Greenfee

Det kostade 750 kronor att spela på vardagar och 850 kronor på helgdagar.

Hermine hold

Banans layout och skick

Regnet hängde i luften och både Robban och jag började rundan med att spela i långärmat och paraplyna uppfällda.

Det var ett småtufft första hål där fairwayen delades av en lite väg, vi förstod att det kunde bli strategiskt spel idag men ingen direkt utmaning med höjdskillnader och branta backar.

Banan var väldigt öppen och man hade bra överblick över banan när man gick till hål 2. Just idag var det många parkarbetare ute och jobbade med klippning av vass kring vattenhinder. Det blir en rejäl skillnad när banan sköts om på det här sättet, det ser välskött och ordentligt ut.

Hål 6 till 13 var på andra sidan järnvägen, det kändes lite som en annan bana med skogen runt omkring. Här började det komma småskurar och sol om vartannat.

Det var trots omväxlande väder med regn och sol trevligt och vid hål 13 hade vi hunnit ifatt de framför oss. Vi tog en snabb fika i form av vitaminwell.

Det var lite annan miljö än vad man var vad vid och det märktes när man mötte flera hästekipage, och fick vänta innan rälsen på tåget som for förbi.

De sista 6 hålen gick något långsammare än de första hade gjort.

Vi insåg att i stort sett alla 18 hål hade någon form av svårspelad green som var antingen upphöjd eller/och var inbunkrad. Fairwayen var fin och hade väl klippta kanter vid bunkrarna. Greenen var välskött och oförstörd, men vi upplevde inte att de var lika snabba som övningsgreenerna.

DJURSHOLMS GOLFKLUBB
DJURSHOLMS GOLFKLUBB
DJURSHOLMS GOLFKLUBB

Tempo

Vi hade fritt till hål 13, sedan blev det stopp av någon anledning. Det gjorde att sista hålen bjöds vi in i bollen framför. Annars var det bra tempo.

DJURSHOLMS GOLFKLUBB

Sammanfattning

Det är klart att man alltid tycker att sol och värme går före regn och kyla. Den här dagen på Djursholms Golfklubb var vädret lite varierande med sol och regn av och till, men då banan krävde våran fulla fokus så var vädret inget som störde oss.

Banan kändes inte så lång och vi kunde glatt konstatera att helheten av dagen var mycket positiv, med god lunch och en trivsam golfrunda, inte så långt från storstaden.

Här finns Djursholms Golfklubb.

Hermine hold

Vi finns på Instagram Golfpar_

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *