KUNGLIGA DROTTNINGHOLMS GOLFKLUBB

KUNGL. DROTTNINGHOLMS GOLFKLUBB

Kungligt och slott, kan det bli bättre?

Ja, om det är strålande sol och dessutom otroligt vacker omgivning med välskötta blommor planterade, och om det är pampigt och välplanerat, precis så möttes vi av Kungliga Drottningholms Golfklubb.

Träningsmöjligheter

På träningsrangen fanns det många utslagsplatser och det var inga problem att få rum. Klubben höll på att bygga upp rangen så man lättare skulle kunna se var bollen slår ner.

Vi tränade lite på att putta och shippa men hoppade över att träna bunkerslag. Det var bra träningsmöjligheter och allt var välskött och rent. 

Restaurang

Vi satte oss ute i solen med fin utsikt över hål 18. Vi beställde dagens lunch för 120 kronor per person, jag valde en vegetarisk ravioli och Robban en isterband med god senapssås till.

Det var en Lunch med finess och det smakade lika gott som det såg ut. På något sett så är det trevligt när man blir serverad maten när man slagit sig ner. Maten kändes vällagad och smakrik.

KUNGL. DROTTNINGHOLMS GOLFKLUBB 

Shoppen

Liten men trevlig shopp med ett bra sortiment.  Vi fick ett trevligt bemötande och gick runt en stund och tittade.

 KUNGL. DROTTNINGHOLMS GOLFKLUBB

Greenfee

Det kostade 990 kronor att spela på vardagar och samma pris på helgen.  Det fanns även en korthålsbana för 100 kronor.

 

KUNGL. DROTTNINGHOLMS GOLFKLUBB

Banans layout och skick

Man hade ingen känsla av att vi var nära Stockholm, den fina omgivningen gjorde att vi njöt av tillvaron och det började bra på hål 1 som var ett par 4, det var rätt brett på fairway och det kändes bra att slå ut. Det fortsatte med stora gröna fairways och fina täta skogspartier. Det var en bra blandning av luriga hål och korta par 5:or.

Banan var en blandning av park och skogsbana i slottsmiljö, väldigt fint och omväxlande bana som kändes utmanande på ett lagom plan. 

En del hål var svårare än andra och det gjorde att man var tvungen att tänka till.

Efter hål 9 kom man tillbaka till klubbhuset där de hade en liten kiosk. Det var fint och man såg inspel från hål 9 och utslag från hål 10.

Vi fortsatte vidare och det var den stora variationen och de snabba stora greenerna som gjorde att det blev en upplevelse ut över det vanliga. 

Vi pratade med ett annat par där den ena hade 50 i handikapp, och hon sa att en del hål kändes lätta som ”nybörjar” hål och en del var mer svåra då det var lite mer precision som krävdes. Men hennes upplevelse var bra och att det var trevlig omgivning med stort inslag av natur.

 KUNGL. DROTTNINGHOLMS GOLFKLUBB

Tempo

Vi gick på i ett friskt tempo och kom i fatt de framför efter hål 12, det blev lite väntan, men jag kan tänka mig att det var för att vi gick på så fort, och vi bara var två.

Sista hålet kom den bakom oss ifatt oss och vi spelade in på sista tillsammans, vilket alltid är trevligt att prata med någon som är på sin hemmabana och som också är nöjd med den. Vilket vi förstår.

 KUNGL. DROTTNINGHOLMS GOLFKLUBB

Sammanfattning

Vi läste att Gustav VI Adolf hade invigt Kungliga Drottningholms Golfbana den 26 september 1959 och att han var väldigt förtjust i golf, jag tänkte på att det just kändes ”kungligt” och förnämt att spela på den här fina banan, och kan tänka mig att han stormtrivdes på de här markerna.

När det är en blandning av park och skog gör det att variationen blir maxad och uppleveslen bra mycket mer upprymd. En väldigt bra golfdag med många intryck. Kungliga Drottningholms Golfklubb finns här.

Vi finns på Instagram Golfpar_