VESTERBY LANDERYDS GOLFKLUBB

Landeryds golfklubb
Vesterby Golfklubb

Landeryd Golfklubb Vesterby ligger i Östergötland. Det är cirka 1,5 timmes bilfärd från oss. De som har medlemskap för alla tre banor på Landeryd har väldigt bra träningsmöjligheter och toppenbanor att spela på, det är Norra, Södra och Vesterby. Vi valde att spela på Vesterby den här dagen.

Landeryds golfklubb
Vesterby Golfklubb
Landeryds golfklubb

Träningsmöjlighet

Det fanns en stor range med möjlighet för många att slå på rangen. Rangen låg på en höjd så man slog ut så man lätt kunde se var bollen landade.

Vi var lite sena till våran bokade tid för att vi först åkte fel och hamnade på Landerys södra, vilket gjorde att vi inte hann putta och shippa, det såg dock väldigt fint ut på övningsgreen.

https://www.landerydsgolf.se/
Rangen Landeryd Vesterby Golfklubb
Restaurangen på Vesterby Golfklubb

Restaurang

Det var så god lunch här på Vesterby Golfklubb. Jag som inte äter kött valde en caesarsallad utan kyckling och bacon. Och Robban och vårat trevliga sällskap valde raggmunkar som visst var väldigt gott.

Toppenbra service och trevlig grönsaksbuffe med supergott bröd. Hit kan man ju absolut åka och bara äta god lunch och mysa av den fina utsikten över golfbanan.

Landeryd Vesterby Golfklubb

Shoppen

så fin shop med det mesta i utbudet.

Landeryds golf

Greenfee

Kostnad 500 kronor måndag – torsdag 600 kronor fredag – söndag.

Landeryds golfklubb
Hål 13 Vesterby Golfklubb

Banans layout och skick

Landeryds golfklubb har två stycken jättefina anläggningar, den ena ligger några minuters bilresa från Linköping och Vesterby ligger lite längre söderut.

Båda anläggningarna har 18 hål och fina konferensanläggningar och festlokaler och även catering.

Idag spelade vi på Vesterby och så himla roligt att få sällskap av Helena och Peter som har dessa fantastiska banor att spela på som hemmabana.

Vesterbybanan började med ett öppet par 5 hål med genom rinnande vattenhinder. Allt började väldigt bra och att vädret var med oss var verkligen plus.

Vesterby hade en typ av linkaraktär med greenområden som låg lite högre upp och som därför var utmanande. Lär man sig att spela golf här så har man stor fördel när man spelar någon annanstans.

När man spelar med andra så tycker jag att tiden går fortare och fokus blir inte lika viktigt när man går och pratar och har trevligt.

Trots att banan var svårspelad med dessa upphöjda snabba greener där bollen gärna rullade av så gick det ganska bra.

Det gällde att hålla sig på fairway och inte hamna i ruffen där i alla fall jag gärna fastnar.

Tempo

Och faktiskt så gick den här golfrundan skapligt fort trots att vi var fyra stycken i bollen. Vi hade någon bakom oss i slutet som kommit ifatt, men annars bra tempo och hade jag hållit mig på fairway alla gånger så hade det gått fortare.

Vesterby golf

Sammanfattning

Kan inte annat än verkligen påstå att Landeryd golfklubb med sina 3 banor och bästa övningsområdena är av fantastiskt bra kvalite.

När sällskapet, maten och omgivning med toppenkul golfspel infinner sig samtidigt så kan det inte bli annat än succé. Och såklart bestämde vi med våra fina vänner att inom en vecka så blir det spel på Landeryd Norra banan.

Här kan ni läsa om Landeryd Vesterby Golfklubb

Vi finns på Instagram

Golf på Landeryd Vesterby Golfklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *