ARLANDASTAD GOLFKLUBB

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Vi var övertygade om att Arlandastads golfbana skulle vara spännande och annorlunda, vilket den också var. Flygplanen hördes men störde inte alls. En trevlig dag på Arlandastads golfklubb.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Träningsmöjligheter

Det var väldigt många platser på rangen, och vi slog våra hinkar. Rangen var lagom stor och väl utmärkt med avståndsmarkering. Övningsgreenen var snabb och välskött och stämde bra överens med banan.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Restaurang

Den här golfrestaurangen kändes som en riktig restaurang där man fick beställa vid bordet. God salladsbuffe och gott bröd.

Jag tog en vegetarisk pasta med pesto och goda oliver, och Robban åt en torsk med färskpotatis, dagens lunch kostade 124 kronor.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Shoppen

Shoppen var lagom stor och hade rea på mycket av golfkläderna. Fin shop med trevlig personal.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Greenfee

Greenfee kostade 700 kronor på vardagar och samma pris på helgdagar.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Banans layout och skick

Vi valde att spela på Masters Banan. Strax innan vi skulle gå ut berättade en medlem från Arlandastad GK att banan var rätt tuff och att det var smala fairways.

Redan vid första tee fick vi tänka till då det var vattenhinder på vänster sida och väldigt smal fairway. Vi var glada åt att det inte blåste den här dagen, utan det var vindstilla utan risk att vinden tog bollen.

Det gällde att slå rakt och för min del så blir det då också något kortare. Vi var tvungna att precisera våra slag så vi slapp hamna i något vattenhinder. Vattenhinder följde med som en röd tråd genom hela banan, det var fler hål med vattenhinder än utan.

Bunkrarna hade skarpa fina kanter och var riktigt fina med vit sand som bländade oss i ljuset av solen. Placeringen på bunkrarna var genomtänkt och gjorde spelet ännu mer utmanande.

Banan var inte så lång och vid hål 9 som spelades upp mot restaurangen så kändes det som att vi bara spelat en kort stund. Det var en trevlig restaurang där maten var god och fikat likaså. Underbart att sitta ute på serveringen och se ut över de som spelade in från hål 9 och slog ut på hål 10.

Vi fortsatte de sista 9 och banan var lika fin och välskött även där. Flera gånger fick vi tänka till för att inte hamna i vattnet. Det var riktigt rolig bana utan höjdskillnader men med utmanande hinder.

Vill man ha en naturupplevelse då är inte Arlandastads Golfklubb rätt bana, det förstår man kanske redan innan man bokar då man ser läget på var den ligger. Vi tyckte att det var en fin bana där vi stundvis fick lantkänsla, med närhet till det mesta.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB
ARLANDASTAD GOLFKLUBB
ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Tempo

Det var inte så många på banan när vi spelade så tempot var bra och vi fick inte vänta någonstans. Vi råkade dock gå om paret framför vid ”fikapausen” . Inget som på något sett stoppade upp spelet.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Sammanfattning

Såklart hade vi några farhågor om att det skulle låta mycket om flygplan och trafik från tåg och bilar på en sådan här bana som ligger omgiven av tågräls och motorväg samt under Arlandas startbana. Det var faktiskt inget som störde oss, planen som lyfte var bara en påminnelse om trevliga resor.

Vi tyckte att Arlandastad Golfklubb fått till en ordentligt fin och härlig parkbana med fina välskötta fairways, tees och vattenhinder samt tjusiga bunkrar. Ljud från trafik störde oss inte alls.

Det här är en bana som vi helt klart kommer att spela igen.

ARLANDASTAD GOLFKLUBB

Besök Arlandastad Golfklubb hemsida.

Vi finns på Instagram Här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *