STOCKHOLMS GOLFKLUBB

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

Golfbanan mitt i stan. Så var känslan när vi åkte mot Danderyd och Stockholms Golfklubb, Skandinaviens tredje äldsta golfklubb som bildades 1904.

STOCKHOLMS GOLFKLUBB
Innehåller annonslänkar från Stadium.
Träningsmöjligheter

Här slog man rangebollar rakt ut i vattnet i en så kallad ”drivinglake”. Det fanns flaggplaceringar med olika avståndsmarkeringar, dock var det svårt att se hur långt man slog.

Det fanns övningsområde att träna bunkerslag och wedgeslag, men vad vi förstod var området endast tillgängliga för medlemmar i Stockholms Golfklubb.

Vi tränade på putting greenen framför klubbhuset som var bra och välskött.

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

Restaurang

Vi satte oss ute vid restaurangen, det var fint och väldigt skönt i solen. Jag beställde en god sallad och Robban en dagens lunch som var strömming med mos och skirat smör. Dagens lunch kostade 125 kronor. Maten var god och vällagad med trevlig salladsbuffe och gott bröd.

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

Shoppen

Shoppen var liten men hade väldigt fina saker och trevliga märken, och de hade väldigt fina Cobra golfklubbor minsann.

Greenfee

Kostnaden för att spela på en vardag var 750 kronor. På helgen kostar det 850 kronor.

Banans Layout och skick

Vi hade turen att en trevlig hemmabana spelare bokade på sig på våran boll. Det var tur för på den här banan var det absolut inte självklart att vi hade gått till rätt hål, eller för den delen slog ut bollen på rätt fairway.

Jag har faktiskt aldrig spelat på en bana som är så smal med närliggande höghus och mötande banor. Det var en riktigt tight bana som var utformad som en brittisk parkbana. Bunkrarna var ordentligt igenväxta, jag är osäker om det är så brittiska parkbanor ser ut just med bunkrarna. Hur som helst så var det ordentligt svårt att slå sig ur bunkern om man hamnade där då det var ruffigt och högt gräs runt dem.

Banan var kuperad och kändes kort, och höghusen hade smugit sig närma parkbanan. Vårat spelsällskap berättade att det inte alltid varit så bebyggt runt om golfbanan, golfbanan var anlagd på grönområde och under årens gång har husen kommit närmare.

Det var en mäktig känsla att gå där bland de höga husen, och jag ljuger inte om jag säger att jag var lite rädd att slå ett snedslag ut mot lekparker och gångstigar och skada någon. Inga snedslag blev det, tack och lov.

När vi kom fram till kafeterian efter hål 9 så måste vi tyvärr säga att den var en stor besvikelse. En obemannad liten sliten stuga med det absolut nödvändigaste fanns att köpa. Man kunde swisha eller betala i restaurangen efteråt när man spelat klart. Faktiskt jättesynd för det här hade kunnat vara en jättefin plats att avnjuta kaffe eller te innan man fortsatte de sista 9.

De sista hålen var väldigt fina då en del av dem gick längs med den närliggande sjön. Faktiskt riktigt ljuvligt och mysigt. Banan var i bra skick med gröna fairways och rätt snabba greener.

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

STOCKHOLMS GOLFKLUBB

Tempo

Tempot var bra och vi väntade inte någonstans, vi hade heller ingen bakom oss.

Sammanfattning

Så coolt att spela en bana som ligger vad vi ser det mitt i stan. Endast 20 minuter från Stockholms centrum. Jag skulle inte rekommendera banan för någon som inte spelat så mycket då banan var väldigt smal och tight. Däremot var det en av de kortaste vi gått, vilket gjorde att det inte tog så lång tid att spela.

Med andra ord, väldigt häftigt med en bana så nära innerstaden Stockholm.

Stockholms Golfklubb

Stadiumfinns golfkläder för dig.

Vi finns på Instagram Här.

Vi finns på Facebook Här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *