BOTKYRKA GOLFKLUBB

BOTKYRKA GOLFKLUBB

Några mil utanför Stockholm och Södertälje finns Botkyrka Golfklubb. Redan på parkeringen och i backen upp till klubbstugan förstod vi att här skulle utmaningen bli just de branta backarna.

Vi besöker Botkyrka Golfklubb, vi har hört att den här banan är kuperad och att den slingrar sig genom ett skogslandskap. Med våran kondition och många mil i benen så tänkte vi att detta inte skulle bli några svårigheter just för den saken.

BOTKYRKA GOLFKLUBB

Träningsmöjligheter

Ranchen som erbjöds på Botkyrka Golfklubb var plan och det var lite svårt att se de skyltar som markerade hur långt man slog, annars var det väl tilltaget med platser och vi slog raskt en hink var. Alla träningsmöjligheter låg väl samlat i anslutning till restaurangen och klubbhuset. Vi såg två bunkrar som vi tränade vid och en stor fin övningsgreen.

Restaurang

Det var även denna dag jättefint väder och vi slog oss ner på restaurangens stora uteplats som låg precis utanför klubbhuset. Stämningen var helt klart välkomnande när vi steg innanför dörrarna för att beställa våran lunch.

Klockslag när lunchen serverades var mellan 11.00-15.00, men själva restaurangen var öppen varje dag mellan 8.00 – 19.00.

Det fanns att välja mellan Dagens, À La Carte, pastarätter, bistromeny, pizza och även Sallader och lite Smått och gott. Det var så mycket att välja på så det blev svårt för den skull. Jag tog en fallafelsallad och Robban en dagens lunchpasta för 95 kronor. På något sätt fick vi inte någon känsla av att vara på en golfrestaurang då uteserveringen låg på innergården av hela golfanläggningen, det var utsikt över banans första och sista hål.

BOTKYRKA GOLFKLUBB

Shoppen

Här i Golfshoppen som är en Golfstore möts man av mycket trevlig personal. Utbudet av kläder och golfutrustning var litet men omsorgsfullt utvalt.

Greenfee

Greenfeeavgiften var från och med 1 juli till den 4 augusti på 400 kronor alla dagar då det var sommar greenfee. Vi spelade mitt på dagen, väljer man att spela tidig morgon eller sen eftermiddag så var det något billigare.

Botkyrka Golfklubb hade även en pay&play 9 hålsbana och för en kostnad av greenfee på 120 kronor. Där var alla välkomna helt utan förkunskaper. Perfekt för svensexa/möhippa kickoffer eller varför inte en kul dag med kompisgänget.

Banans Layout och skick

Vi hade redan förväntningar på att banans layout skulle vara vacker med dess omkringliggandes natur, och vi blev inte besvikna. I stort sett varje hål var omgiven av fin kuperad skogslandskap. Både bunkrar och vattendrag kantade greenerna vilket gjorde spelet utmanande och vi kände en lättnad att vi tagit med banguiden.

De branta backarna gick inte att missa, men även med god kondition kändes det som en bergsvandring emellanåt. Jag vill gärna skylla på värmen, men Robban anade brist på kondition, jag förstår inte vad han menade med det.

På Botkyrka Golfklubb är det inte konstigt om man för att få upp ett tempo hyr en bil och tar sig runt.

BOTKYRKA GOLFKLUBB

Banan var trots nivåskillnader väldigt roligt att spela. Det var tyst och lugnt och vi trodde ett bra tag att det bara var vi som spelade den här dagen. Vilket det så klart inte var. Vid kiosken efter 9:ans hål fick vi kontakt med paret innan, vi tog något att dricka och satte oss en stund och pratade med den trevliga personalen i kiosken. Härligt att kunna se dem bakom oss spela in på 9:an och de framför spela ut på 10:an. Trots det så kom vi inte i fatt dem framför och dom bakom såg vi inte till något mer.

De sista nio hålen kändes tyngre då vi fick fortsätta att vandra uppför längs med den varma skogen som nu doftade av härlig varm barr. Jag tror inte att jag druckit så mycket vätska som jag gjorde den här varma dagen på Botkyrka Golfklubb.

BOTKYRKA GOLFKLUBB

Tempo

Som redan nämnts så var speltempot väldigt bra, det gör så mycket att inte behöva vänta på de framför vid inspel eller att stressas på från någon som kommer bakom.

Vi slog heller inte bort några bollar som vi behövde leta efter, kan ha varit tur men kan också bero på att det var välklippt och trots skogens närhet så var det inte svårt att ha koll på var bollen slog ner.

Sammanfattningsvis så hade vi lätt för att tycka om Botkyrka Golfklubb, banan var naturligt inramad i vacker skogsmiljö. Nivåskillnader och en del av de upphöjda tees och greener gör att det blir spännande och lite annorlunda spel. Något man dock ska veta om är att det faktiskt är lite tufft med de höga backarna och den kuperande slingrande banan. Och ja, vi hade båda träningsverk av att gå lite lätt framåtböjda körandes med våra vagnar. Lite kyl liniment på våra ben och dagen efter var vi på banan igen. Och något som är nog så viktigt, Botkyrka Golfklubb hade väldigt trevlig och fräsch toalett som var välplacerad och som man passerade 2 gånger under rundan.

Botkyrka Golfklubb

Golfpar finns på Instagram Golfpar_