Golfoutfits

Det här med kläder och accessoarer på golfbanan kan vara lite knepigt. Jag tycker själv att det är en del av mig och jag vill gärna ha snygga och funktionella kläder. Både Robban och jag försöker att bli bättre på golf och samtidigt jobba med stilen. 

 

Outfits

Det verkar som att det finns två stilar på golfbanan när det gäller kläder. Antingen så klär man sig i starka färger och mönster, lite provocerande kan tyckas i mångas ögon. Eller så är stilen diskret och åt det sobra hållet, utan tryck och mönster. 

.

 

.

Jag kan själv tycka att det är bra med starka färger och mönster, då man syns väldigt bra på banan. Själv är man inte riktigt där ännu utan har precis lärt nytt med att bära färgen rosa. Det går inte att skjuta under stolen med att bära färg är lite roligare.

.

 

.

Favorit för oss båda är golfkläder från Puma. Funktionella och sköna kläder och det finns väldigt mycket snyggt. Pumas kläder har väldigt bra passform och hur bekvämt är det inte när det är stretch vid midjan, (vi tjejer). Mycket av kläderna kan vi matcha varandras med, vilket vi inte gör men jag säger bara att man kan göra det.

.

.

Det är även trevligt om man kan använda golfkläderna så att det inte känns som en sportutrustning. Vi kan använda våra pikéer till vardags och är mer än nöjda och bekväma med det.

.

 

.

Golfaccessoarer

Så viktigt tycker jag. När HAN kan ha fin golfklocka som kan användas som ”vanlig” klocka, en snygg och trendig från Garmin har Robban, jag har också en Garmin som är av en mindre modell. Den är diskret och fyller sin funktion. 

.

Fick jag välja så skulle jag ha en golfklocka i guld vilket jag inte har sett att det finns. Skulle ni veta så låt mig gärna veta.

.

.

Jag såg i Vidbynäs golfshop att de hade en handväska i guld i märket Daily Sports. Tänker att den är perfekt att ha i golfvagnen och lägga ner solkräm, lepsyl, kam och hårnålar i osv. Ångrar att jag inte köpte den där och då. Nu hittar jag den inte någonstans på nätet. I alla fall så var den så pass snygg att det kanske blir en tur till Vidbynäs GK igen, vilket absolut inte gör något då jag gärna spelar den banan igen. 

.

.

Något annat som är snyggt är greenlagaren, speciellt för killar. Robban har haft en och samma i många år, den syns och är så snygg. Osäker på var den kommer ifrån.

Annars för killar så gör även bältet väldigt mycket för outfiten. Robban har ett snyggt bälte från J Lindberg som själva spännet är i form av en golfklubba.

.

Handskar finns det en hel del av i handeln. Jag använder inte handske, men skulle behöva börja nu när golfspelandet är bra mycket mer intensivt av naturliga skäl. Robban använder sig av Pumas och gör av med säkert 15 stycken per år. Jag vet, det är helt galet.

Det finns golfhandskar för dam från Daily Sports som är mönstrade och har fina detaljer som lyfter hela outfiten. Jag har inte testat dem, men de är helt klart otroligt snygga.

.

.

Golfglasögonen, framförallt så viktigt för att skydda ögonen, och om man ändå ska ha ett par så finns det så mycket snyggt, vi använder just nu solglasögon av märket Oakly. De här går ju att använda när man utför andra sporter också, som löpning eller cykling. Sköna, funktionella och snygga. Går att få med sin ögonstyrka hos optikern.

.

 

.

Kepsar och skärmar tycker vi är en snygg detalj, och såklart nödvändig vid stark sol. Det man inte tänker på är att som golfare går du i cirka 4-5 timmar per golfrunda oftast utan skydd av skugga direkt i solen. Att skydda ansiktet under en keps är en bra solskyddsfaktor.

.

Skor, en av de viktigaste sakerna att tänka på är att ha en skön och för oss också snygg golfsko.

.

Vi spelar väldigt mycket golf, det har blivit över 100 rundor på en säsong. Då är det viktigt att man har ett par stycken skor så man kan byta och variera. Vi har båda tre par skor var från Puma. Dessa skor kommer förmodligen vara helt nedslitna efter denna säsong då det för oss kommer bli långt över 100 rundor då vi kommer att förlänga säsongen på Mallorca. Det absolut roligaste med att slita ner skor är att få köpa nya skor. Win-win situation liksom.

.

Strumpor går det också åt en del. För tjejer har Daily Sports sköna och snygga golfstrumpor i många färger. Annars så har Puma enkla och mer pass formade strumpor som sitter väldigt bra på foten.

.

 

 .

Det finns såå mycket mer att visa och skriva om kläder och skor, och alla fina detaljer som gör det lilla extra. Såklart kommer vi att visa och skriva om det vi tycker lyfter hela golfsporten för både herr och dam, när det gäller stil mer detaljerat.

 .

Jenny och Robert

Golfpar finns på Instagram Golfpar_