FRÖSÅKER GOLF & COUNTRY CLUB

FRÖSÅKER GOLF

Frösåker golf så vacker och välskött bana att jag vågar säga att Frösåker är en av Sveriges finaste golfanläggningar med sin närhet till Mälaren.

.

.

Våran första golfresa och vi besöker Frösåker i Västmanland, det är en upplevelse att bara åka genom den somriga svenska landsbygden. Frösåker GK tonar upp som en idyll och parkeringen är stor och det ryms många bilar. 

.

Träningsmöjligheter

Vi börjar med att ta oss till ranchen för att slå en varsin hink. Vi fick tyvärr problem med bollmaskinen som var tom på bollar men fick snabbt hjälp av trevlig serviceinriktad personal. Ranchen var plan men med övningsgreener så det var lätt att se vart bollen hamnade om man har det som mål.

Träningsmöjligheterna på Frösåker var otroligt bra, fina vita bunkrar och fin övningsgreen.

Vi tillbringande ungefär en timme på ranchen och på övningsområdet, tiden gick fort då det fanns en hel del att träna på.

.

.

Restaurang

Det var strålande sol och det passade fint att slå sig ner på restaurangens uteplats. Här känns det verkligen som en uteservering där man lätt kan bli sittandes en stund. 

Frösåker Krog hade en trevlig salladsbuffé som ingick i dagens lunch.

Lunchen serverades varje dag mellan 11.00 -15.00 för 105 kr, À La Carte från klockan 14.00 och där erbjöds det en trevlig meny med större utbud.

Det blev pasta med grönsaker för mig då jag inte äter kött, och för Robban en dagens pasta. Maten var god och vi blev helt klart mätta. Den fina miljön, det vackra vädret och den fina utsikten över golfbanan höjde upplevelsen.

.

 FRÖSÅKER GOLF

.

Shoppen

Golfshoppen på Frösåker hade stort utbud av kläder och golfutrustning, och de hade mycket fint att erbjuda. De hade också ett Custom Fitting center.

Hela Frösåker är ett trevligt ställe och när solen skiner och allt är välordnat och fint så är det lätt att trivas.

.

FRÖSÅKER GOLF

.

Greenfee

Greenfeeavgiften för att spela på stora banan var på 600 kronor på vardagar och 700 kronor på helgdagar. Det ingick en banguide i greenfee priset, vilket är bra.

Frösåker har även en Links bana med nio hål för en kostnad av greenfee på 300 kronor vardagar och 350 kronor helgdagar, den ser väldigt rolig ut, men vi har inte testat denna, ännu.

.

FRÖSÅKER GOLF

.

Banans Layout och skick

Banans skick var högklassig och man märker att man lagt hjärta och själ i att vårda den, det har varit strålande sol i flera dagar med torka som följd. På Frösåker finns inte ett tecken på soligt väder. Med gröna tees och frodiga fairways funderade vi lite på hur de lyckats hålla banan så grön, är det Mälaren som gjort sitt, i vilket fall: så proffsigt. 

Banan var riktigt rolig, speciellt de sista nio. Vi reagerade på att vi inte en gång hörde någon ropa ”fore, och med det sagt så kändes det väldigt tryggt att fairways var väl tilltagna, det fanns inte en chans att man skulle slå ut på någon annans faireway.

.

Mellan hål nio och tio kom man åter till den fina serveringen och det var absolut värt att ta en fika och ladda för de sista nio som vi redan förstått är något över det extra. 

.

De sista nio hålen spelas längs med Mälaren, här fick vi tänka taktiskt. Bunkrarna var svåra men gav härliga utmaningar, min strategi är att undvika dem. Robban är mer järv i sitt spel så där kan det bli en och en annan bunker att ta sig ur.

.

FRÖSÅKER GOLF

.

Tempo

Det var bra tempo på banan, vi behövde inte vänta eller ha andra spelare tätt efter, kändes som att med tio minuter mellan utslagen så vart det ett bra flyt. 

.

Beundransvärt att det inte fanns några höga ruffar, vilket säkert också bidrog till att det inte blev stopp på banan, fanns inte heller någon anledning till att leta boll då det var så öppet och välklippt överallt.

FRÖSÅKER GOLF

.

Sammanfattar vi Frösåker Golf & Country Club så är det en golfbana som helt klart som så många redan bedömt banan till en av mellansveriges bästa golfbanor. Vi vet att vi kommer att ranka denna bana och anläggning högt, för den är verkligen i högklass. Det är ingen tvekan värt en tur hit för att uppleva en heldag på denna fantastiska golfanläggning. Vi kommer med säkerhet absolut besöka Frösåker oftare, det är något speciellt med närheten till Mälarens blå vatten och den oslagbara svenska naturen.

.

FRÖSÅKER GOLF

 Frösåker Golf & Country Club

Golfpar finns på Instagram Golfpar_

2 svar på ”FRÖSÅKER GOLF & COUNTRY CLUB”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *