GOLFPAR

De allra flesta lever tillsammans med någon i en relation. Förmodligen för att man är lycklig tillsammans med den personen och vill tillbringa sitt liv med den personen för att man just blir lycklig och glad.
Alla kan ju inte arbeta tillsammans och ha intressen ihop, men såklart att det går, om man vill. Det är i alla fall så som vi känner, Robban och jag.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Golfhäftet SE

Om man som vi, trivs att göra saker tillsammans och funkar ihop när det gäller att arbeta tillsammans och dela intressen, så är golfen det absoluta självklara valet när det kommer till att utföra sport och ha trevligt ihop.

 

Med handen på hjärtat så kan jag (Jenny) erkänna att jag i början tyckte att golf var jättetråkigt. Det tog ju så lång tid. Robban har däremot spelat när han var yngre och tog upp spelandet igen för 5 år sedan. 

 

När vi träffades var mitt stora intresse hästar och löpning. Hästarna fick Robban snällt hjälpa till med, trots att han var allergisk mot alla pälsdjur. Jag insåg så klart att jag fick sälja av hästarna för att han inte skulle bli sjuk. Det var första gången som jag tog grönt kort i golf. Minns att jag tyckte att det var så tråkigt att jag somnade när spelreglerna gicks igenom på kursen.

 

Vi åkte ofta och slog en hink Robban och jag, men inte så mycket mer. Det kom jobb och hund och barn emellan spelandet. Tror att Robban saknade det mer än vad jag gjorde, jag har noll minne av att jag ens ägnade en tanke åt golfen.

 

En tid när vi brutit upp med Eskilstuna och flyttade till Västra Götaland (en helt annan historia och företagande) så gick vår äldsta son Sebastian som då var 9 år och jag och tog grönt kort på Töreboda GK. Det var roligt, vi kunde vara hela familjen tillsammans, till och med vår dotter som då var 5 år var med och övningsslog. Det blev dock inte så mycket mer med det då vi samma år flyttade tillbaka till Eskilstuna.

 

Ännu en gång så tog det många år innan golfen blev intressant, och som jag redan berättat så började Robban för 5 år sedan igen, jag gick med första året och tränade lite på rangen. Jag såg en annan sida i det hela. Det var trevligt att gå de där timmarna och prata och jag märkte att Robban kunde koppla bort jobbet och dessutom så var det allt som oftast väldigt god mat på golfrestaurangsen och allmänt trevligt runt omkring. Så för tredje gången tog jag grönt kort, den här gången för att verkligen komma igång på allvar. 

 

Och vet ni, så blev det, vi har spelat över 100 rundor varje år dessa år vi spelat. 

 

Jag tror på att ha gemensamma fritidsintressen som par för att planera något tillsammans, så klart att man ska ha egna intressen också, men just golfen är en sport som ni kan utöva tillsammans livet ut. Hur trevligt ser det inte ut när unga par spelar och när äldre par spelar? Det är ju helt underbart, tänk att bara sitta och planera golfsemester och vilka banor man ska besöka.

 

Sammanfattningsvis, om ni trivs ihop och har golfen som ett gemensamt intresse, fortsätt med det ni gör och håll ihop med att göra golfresor, det är så mycket mer än bara golf.

Jenny & Robban

Glöm inte bort att Golfhäftet SE finns. Se inlägg Här.