VIDBYNÄS GOLF SOUTH STHLM

VIDBYNÄS GOLF
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Väskan.com.
En kall och molnig dag och vi svänger in till Vidbynäs. Vi hade läst om Vidbynäs och att banan som vi skulle spela Golf South Stockholm skulle vara resultatet av en vision som handlar om att skapa södra Stockholms bästa och mest prisvärda golfupplevelse, för alla.  

VIDBYNÄS GOLF

Träningsmöjligheter

Det var inte så många platser som fanns för att slå på rangen. Eftersom det hängde regn i luften och möjligheten fanns att stå under tak så gjorde vi det. Det fanns endast två platser och vi slog raskt våra hinkar. Det var svårt att se hur långt man slog efter 200 meter då det var svårt att se markeringar för hur långt man slagit.

Lite längre bort så fanns det fin möjlighet att träna slag i bunker och putta och chippa. Det var ett stort övningsområde med många träningsmöjligheter.

_

VIDBYNÄS GOLF

Restaurang

Då det var något dåligt väder så bestämde vi oss för att sätta oss inne. Restaurangen var jättefin, och kändes som en ”riktig” restaurang.

Så fint med skylt om att man skulle invänta personal. Det bjöds på dagens lunchbuffé. Jag envisas om det vegetariska och de hade en jättegod och smakrik broccolipaj, och vad svårt det är när det är buffé, att bara ta en gång, annars blir man ju så himla mätt, vilket inte är så skönt när man ska spela golf. 

Inredningen i restaurangen var trevlig och smakfull, väldigt fint faktiskt, och Instagramvänligt som dottern skulle sagt.

Vidbynäs kök & bar

 

Shoppen

Vidbynäs Golf Clubb hade en jättefin golfshopp med stort utbud av kläder och annat fint. Bland annat den fin väskan som jag visade och nämnde i inlägget om Golfoutfit här.

Det finns även ett bra utbud av alla sorters väskor hos Väskan.com

_

Greenfee

Vi spelade på Vidbynäs South Course. Kostnaden var vardag 550 kronor och helgpriset var 750 kronor. Det var andra priser för de andra banorna och de kan ni se här.

 

Banans Layout och skick

När vi ätit våran lunch och skulle gå ut på hål1 så sprack det upp och solen tittade fram. Det blir ju såklart lite trevligare när vädret är med en.

Redan vid hål 1 så märkte vi att bana var välskött och hade väldigt hög kvalité. Hålen var varierande och hade många olika svårighetsgrader. 

Vi läste att det var 88 bunkrar på banan, och det gör åtminstone mitt spel något mer planerat för att slippa tappa slag i bunkern. Bunkrarna var otroligt fina, med bra sand.

Banan var faktiskt lagom kuperad vilket är behagligt och trivsamt.

Efter hål 9 kom man tillbaka till restaurangen och där satte vi oss och tog en varsin vitaminwell, vi hade en trevlig utsikt över de som spelar in från hål 9 och 18.

De sista 9 kändes omväxlande och vi njöt av en vacker natur, och påmindes om att det var det här som var så härligt med golf. Att få möjligheten att vara ute och röra på sig tillsammans, det är som balsam för hjärta och själ.

Vi tyckte verkligen om den här banan och anläggningen, vi kommer att utan tvekan komma tillbaka hit och spela igen.

 VIDBYNÄS GOLF

Tempo

Vi gick även denna gång ut strax efter lunch vid 12 och vi kunde gå på utan att det blev några stopp eller väntan.

VIDBYNÄS GOLF

Sammanfattningsvis så är helhetsbilden väldigt bra av Vidbynäs. Det är så roligt att spela på en bra bana som är välskött och varierande med snabba greener, samtidigt som både shopp och restaurang är toppen, allt i en bra balans. Och som de skriver på sin hemsida så är vi beredda att hålla med om att det är en prisvärd golfupplevelse och förmodligen en av Stockholms bästa golfbanor. Det är en självklarhet att vi kommer att åka tillbaka hit och spela mer golf.

 Vidbynäs Golf

 

Instagram Golfpar_

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *